ГоловнаСвіт

Радбез РФ заявив про можливу спробу США влаштувати "кольорову революцію" в Росії

У Москві вважають, що Вашингтон домагається політичної та економічної ізоляції Росії

Радбез РФ заявив про можливу спробу США влаштувати "кольорову революцію" в Росії
архив
Фото: EPA/UPG

США з високою часткою ймовірності можуть застосувати технологію "кольорових революцій" щодо Росії.

Про це йдеться в заяві Ради безпеки РФ, опублікованій на сайті Радбезу.

У разі реалізації Вашингтоном положень оновленої Стратегії національної безпеки США "дедалі більшого поширення для усунення політичних режимів, що не догоджають Сполученим Штатам, набувають вдосконалені технології "кольорових революцій" з високою вірогідністю застосування їх стосовно Росії".

Також у заяві йдеться, що проведений апаратом ради аналіз тексту нової американської Стратегії нацбезпеки показує, що на відміну від попередньої редакції, вона має яскраву антиросійську спрямованість. "Підкреслюється необхідність стримування "агресії Росії", перш за все щодо України. Наголошується, що США зберігатимуть пильність щодо стратегічних можливостей Росії, а також допомагати союзникам і партнерам протистояти російській політиці", - зазначили в російській Раді безпеки.

Крім того, співробітники Радбезу вважають, що у довгостроковій перспективі "США у взаємодії зі своїми союзниками продовжать курс на політичну та економічну ізоляцію Росії". "Значні зусилля США та їхні союзники спрямують на формування антиросійського політичного курсу держав, з якими у Росії склалися партнерські відносини, а також на зниження російського впливу на пострадянському просторі", - йдеться на сайті Радбезу.

Фахівці Ради безпеки також зазначили, що Вашингтон збереже курс на світове домінування, нарощування бойових можливостей НАТО і посилення військової присутності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. "Військова сила і надалі розглядатиметься як основний засіб гарантування національної безпеки та інтересів США", - свідчить повідомлення.

У лютому з критикою нової редакції Стратегії нацбезпеки США виступив глава МЗС Росії Сергій Лавров. Він заявив, що, на його думку, головний акцент у документі зроблено на те, що Вашингтон має управляти "всіма і скрізь".

Представлена президентом США Бараком Обамою Конгресу нова Стратегія нацбезпеки передбачає тиск на Росію у зв'язку з її роллю в українській кризі. У ролі союзників названо Молдову, Грузію та Україну - вони вказані як країни, з якими Сполучені Штати розвиватимуть військову співпрацю як безпосередньо, так і в рамках НАТО.

Нагадаємо, в листопаді Путін заявив, що не допустить "кольорової революції" у Росії.

Росія брала активну участь у Помаранчевій революції в Україні, Революції троянд у Грузії, Тюльпановій революції в Киргизії, завжди підтримуючи органи влади, проти якої протестували народи цих країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram