ГоловнаСвіт

Литва закриває консульство у Калінінградській області Росії

Литва відмовилася від переговорів щодо малого прикордонного руху з Калінінградською областю

Литва закриває консульство у Калінінградській області Росії
Фото: rus.tvnet.lv

Уряд Литви має намір закрити консульство в прикордонному місті Советськ Калінінградської області Росії.

Про це повідомляє Росбалт.

"Два дні тому я розмовляв з новим послом Литви, який підтвердив, що це консульство закривається. Тому що, на жаль, вони вже сьогодні видають дуже мало віз", - зазначив посол РФ в Литві Олександр Удальцов.

При цьому чиновник не зміг назвати точну дату закриття консульства, заявивши, що цю інформацію треба уточнювати в МЗС Литви. Як повідомляється, консульство Литви у Советську відкрили у червні 2003 року.

Удальцов також підтвердив інформацію про відмову Литви від переговорів щодо малого прикордонного руху з Калінінградською областю. Він пояснив, що Литва була готова погодитися на введення режиму МПР, проте після виборів ставлення країни до цього проекту змінилося.

"Сьогодні з Польщею у нас є, з Литвою немає. Але думаю, що будівництво моста і дороги (в обхід Советська - ред.) має допомогти. Спрощені зв'язки допомагають. Ця дорога працюватиме на більш відкритий режим із Литвою", - зазначив російський дипломат.

Нагадаємо, в листопаді президент Литви Даля Грібаускайте звинуватила Росію в тероризмі через її участі у бойових діях на сході України. Пізніше вона заявила, що Литва не боїться Росії і готова захищатися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram