ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

В Іраку з'явилося реаліті-шоу для зустрічі терористів і їхніх жертв

Іракські військові стверджують, що багато терористи каються у своїх злочинах

В Іраку з'явилося реаліті-шоу "Влада закону" (Grip of the Law), у якому терористи, в тому числі члени угруповання "Ісламська держава", зустрічаються з сім'ями своїх жертв.

Програму показують на телеканалі Iraqiya, повідомляє news.com.au

В одному з випусків передач в район Багдада, де в листопаді підірвали кілька автомобілів, привезли 21-річного Алі Мотара (Ali Motar), який вчинив цей теракт. Він приїхав на місце вибуху у супроводі офіцерів іракської армії.

Мотар зустрівся там з паралізованим молодиком в інвалідному візку, який втратив батька під час терористичного акту. Коли оператор реаліті-шоу попросив його щось сказати, засуджений заплакав.

За словами ведучого шоу Ахмеда Хассана (Ahmed Hassan), мета програми - показати, що терористів спіймають і вони зазнають заслуженого покарання. На думку авторів програми, "Влада закону" допоможе запобігти деяким злочинам.

"Багато терористів каються у скоєному, коли бачать жертв. Вигляд результату їх дій змушує їх двічі задуматися перед скоєнням злочину", - заявив один із високопоставлених офіцерів іракських спецслужб.

"Ми хотіли зробити програму, в якій покажемо, як здійснювався теракт від початку і до кінця. Ми показуємо, що той, хто зробив вибух, - вбивця, який несе відповідальність за те, що він зробив", - заявив ведучий шоу Ахмед Хассан. При цьому він зазначив, що герої програми - терористи, які зізналися у скоєнні злочину, і отримали за це тюремний термін.

Правозахисні організації у свою чергу стверджують, що підозрювані в тероризмі роблять визнання під тиском правоохоронних органів країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram