ГоловнаСвіт

Найсерйознішими санкціями Росія обклала себе сама, - єврокомісар

В ЄС вважають, що антиросійські санкції матимуть ефект у довгостроковій перспективі

Найсерйознішими санкціями Росія обклала себе сама, - єврокомісар
Йоханнес Хан
Фото: EPA/UPG

Найсерйознішими санкціями Росія обклала себе сама, ізолювавши від світу.

Про це комісар з європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Хан сказав в інтерв'ю "Новому времени".

Хан зазначив, що вважає за краще, щоб не було ніяких санкцій, якби світ був ідеальним. Він підкреслив, що санкції ЄС проти Росії - вимушений крок. "Це реакція на негідну поведінку Росії, зокрема окупацію Криму і присутність військ у Східній Україні", - сказав Хан.

На його думку, санкції діють, "тому що економічна ситуація в Росії погіршується". "Це відбувається не тільки через зниження цін на нафту. Подивіться на падіння рубля, відтік інвестицій, прискорення інфляції, дефіцит певних товарів та продуктів харчування. Це дуже помітно, наприклад, у Москві. У якийсь момент це викличе правильну реакцію. У цьому сенсі ми можемо говорити про те, що санкції, як ми і передбачали, матимуть ефект у довгостроковій перспективі", - сказав єврокомісар.

"Але найсерйознішими санкціями Росія обклала себе сама - поставивши себе в таке становище і ізолювавши себе від світу", - зазначив він.

Нагадаємо, 28 листопада Йоганнес Хан пообіцяв Україні четвертий транш допомоги до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram