ГоловнаСуспільствоПодії

На Донбас прибув восьмий російський гумконвой (оновлено)

РНБО України назвала російські вантажівки картинкою для ЗМІ

На Донбас прибув восьмий російський гумконвой (оновлено)
архив
Фото: inforesist.org

Восьма автоколона російського гумконвою доставила в Луганськ чергову партію гуманітарної допомоги.

Про це повідомив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олег Воронов, передає РИА Новости.

"Більш як 40 вантажних автомобілів прибули до Луганська. Вони привезли понад 400 тонн гуманітарних вантажів, переважно будматеріалів та продуктів харчування", - сказав він.

Зараз починається розвантаження колони. "За час руху позаштатних ситуацій не сталося. Весь вантаж доставлено до місця призначення", - зазначив Воронов. Понад 60 машин перебувають на під'їзді до Донецька. Вони доставлять у місто понад 800 тонн гуманітарної допомоги.

Речник медіацентру РНБО Андрій Лисенко на своєму щоденному брифінгу підтвердив, що автомобілі потрапили на територію України. Частина з них проїхала через пункт пропуску "Донецьк-Ізварине", інша - через "Матвєєв Курган-Успенка". Він підкреслив, що Україна не знає, що в машинах. При цьому Лисенко додав, що російські гуманітарні колони - лише картинка для ЗМІ, і насправді допомога до жителів Донбасу доходить тільки частково.

В основному російський вантаж - це боєприпаси і спорядження, які потрапляють до рук бойовиків.

Зазначимо, що Росія офіційно не зверталася дипломатичними каналами для отримання згоди України на відправку гуманітарного вантажу для Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram