ГоловнаСуспільствоПодії

Черговий російський гумконвой прибув до українського кордону

Росія не погодила відправку чергового гуманітарного вантажу з Україною

Черговий російський гумконвой прибув до українського кордону
архив
Фото: inforesist.org

Колона МНС Росії з "гуманітарною допомогою" для Донбасу в неділю вранці прибула до кордону з Україною.

Про це повідомив заступник начальника Національного центру управління кризовими ситуаціями МНС Росії Олег Воронов, передає "ТАСС".

"Колона з понад 100 автомобілів розділилася на дві частини. Понад 40 автомобілів прибули на пункт пропуску "Донецьк" і більш як 60 - на пункт пропуску "Матвєєв Курган" у Ростовській області, де почалося митне оформлення вантажів", - повідомив Воронов.

Від середини серпня і до середини листопада Росія вже сім разів незаконно вводила на захоплені проросійськими сепаратистами та російськими військами частини території Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає "гуманітарними конвоями", - без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста і врозріз з міжнародними нормами. Україна і Червоний Хрест відмовляються приймати або супроводжувати їх, оскільки Росія не надає детального переліку вантажів або повідомляє про вантажі, які не можуть визнати гуманітарними.

Нагадаємо, 25 листопада МЗС вимагало від РФ погодити відправку чергового гумконвою, оскільки Росія офіційно не зверталася дипломатичними каналами для отримання згоди України на відправку гуманітарного вантажу для Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram