ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі затримали учасників неузгодженої акції націоналістів

Петербурзькі націоналісти розділилися через розбіжності щодо подій на Донбасі

Поліція затримала шістьох учасників несанкціонованої акції націоналістів на Невському проспекті Петербурга.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на одну із затриманих.

"Затримано шестеро осіб, включно зі мною, за участь у несанкціонованому масовому заході. Наразі складаються протоколи", - сказала активістка Діна Гаріна.

У ГУ МВС у Санкт-Петербурзі затримання ще не коментували.

В Овсянніковому саду у вівторок відбувся узгоджений мітинг націоналістів під гаслом "Російський марш за єдність слов'янських народів", захід минув спокійно, без затримань. Організаторами виступила націоналістична організація "Слов'янська сила Санкт-Петербурга". Як зазначив на мітингу координатор організації Федір Андрєєв, націоналісти розділилися через розбіжність позицій щодо того, що відбувається на південному сході України.

Читайте: У Москві затримали 40 учасників "Російського маршу", які виступали проти війни

Зараз на Марсовому полі Санкт-Петербурга триває масовий захід під гаслом "За Новороссію". Організаторами заходу виступають прихильники петербурзького відділення політичної партії "Родина", а також прихильники КПРФ, Народного визвольного рух (НВР) і організації "Народний собор". Учасники маршу зібралися біля станції метро "Горьківська" і пройшли з прапорами до Марсового поля, де відбувся мітинг.

Раніше у вівторок біля БКЗ "Жовтневий" у центрі Петербурга відбувся узгоджений з міською владою мітинг, присвячений Дню народної єдності. На ньому виступили представники міської адміністрації, а також відомий російський актор Михайло Боярський.

Нагадаємо, масштабний "Російський марш" - захід, який традиційно відбувається під час офіційного святкування Дня народної єдності, пройшов у вівторок у Москві і низці російських міст. У Києві марш російських націоналістів пройшов без російських націоналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram