ГоловнаСвіт

Міноборони РФ сформувало в Криму угруповання матеріально-технічного забезпечення армії

Шойгу вважає розгортання повноцінного угруповання військ у Криму одним з пріоритетних завдань

Міноборони РФ сформувало в Криму угруповання матеріально-технічного забезпечення армії
архив
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони Росії сформувало угруповання матеріально-технічного забезпечення (МТЗ) Збройних сил в Криму.

Про це 17 вересня повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на заступника глави російського військового відомства генерала армії Дмитра Булгакова.

"Угруповання МТЗ на Кримському півострові є самодостатнім. Воно складається зі стаціонарного й мобільного компонентів. Угрупування МТЗ в Криму оснащено найсучаснішою автомобільною та спеціальною військовою технікою", - заявив він.

Стаціонарною частиною угруповання, за словами Булгакова, став Центр МТЗ Чорноморського флоту з системою баз і складів. А мобільну частину представлено окремою бригадою матеріально-технічного забезпечення, у складі якої є ремонтні підрозділи. Вони можуть проводити поточний та середній військовий ремонт техніки і озброєння. З'єднання також доставлятиме все необхідне для угруповання військ у Криму і "тісно взаємодіятиме" з Центром МТЗ Чорноморського флоту, який зберігає різні запаси для військ.

Також у складі кримського угруповання МТЗ створено територіальний центр метрології та лабораторія експертизи та випробувань військово-морського озброєння. У Керчі вже почав роботу нещодавно сформований батальйон 39 окремої залізничної бригади, який ремонтує шляхи в населеному пункті Мекензієві Гори.

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав розгортання повноцінного угруповання військ у Криму однією з пріоритетних задач Південного військового округу (ПВО). За його словами, ці плани пов'язано із загостренням ситуації в Україні, а також зі збільшеним іноземної військової присутності біля російських кордонів. Також, за словами Шойгу, ця необхідність виникла після розширення території ПВО, коли Крим увійшов до складу Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram