ГоловнаСвіт

Жириновський пояснив свої слова про знищення Польщі та країн Балтії труднощами перекладу

Лідер ЛДПР пророкує цим країнам перший удар у разі початку крупного збройного конфлікту

Жириновський пояснив свої слова про знищення Польщі та країн Балтії труднощами перекладу
Жириновский
Фото: podrobnosti.ua

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський пояснив, що його висловлювання про знищення Польщі, через яке російського посла викликали у польське МЗС, неправильно переклали з російської мови.

Про це політик заявив в ефірі "Русской службы новостей".

"Нехай правильно перекладають на польську мову російську мову. Сенс моїх слів у тому, що в разі великої війни деякі маленькі країни втрачають перспективу залишитися на політичній карті світу", - повідомив Жириновський.

Він також зазначив, що у разі великого збройного конфлікту перший удар припаде на країни, де, за його словами, розташовано найбільше баз НАТО і натовських літаків: Естонію, Латвію, Литву, Польщу і Румунію. Жириновський підкреслив, що не говорить про те, що хотів би, щоб цих країн більше не було. Проте, за словами лідера ЛДПР, ці країни "самі себе ставлять під загрозу".

"Польські добровольці воюють в Україні проти ополченців. Це говорить про те, що Польща знову вчиняє через своїх приватних осіб агресію проти російської держави. То хто ж за це скаже спасибі полякам? Нехай вони своїх волонтерів відкликають з українського фронту і садять у в'язницю за участь в агресивних діях проти України, проти Росії", - сказав Жириновський.

У середу, 13 серпня, МЗС Польщі викликав "на килим" російського посла у Варшаві Олександра Алексєєва, а МЗС Латвії - російського посла в Ризі Олександра Вешнякова. Причиною таких кроків стали висловлювання Жириновського в інтерв'ю телеканалу "Россия 24". Тоді політик заявив, що в разі військового конфлікту між Росією і Україною Польщу та балтійські країни "знищать". "Винні тільки вони, тому що ми не можемо допустити, щоб з їх території злетіли ракети, літаки, спрямовані в бік Росії", - повідомив він.

У тому самому інтерв'ю Жириновський заявив, що рішення про початок третьої світової війни може прийняти тільки президент Росії Володимир Путін, і що це рішення вже прийнято. Представники комітету Держдуми з етики пообіцяли перевірити висловлювання віце-спікера.

Жириновський і раніше неодноразово виступав з критикою на адресу прибалтійських держав. Крім того, він вже передбачав країнам регіону "повну окупацію або знищення". У Латвії лідера ЛДПР ще в 1993 році внесли до чорного списку осіб, в'їзд яких в країну є небажаним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram