ГоловнаСвіт

Пан Гі Мун засудив зовнішню військову допомогу сторонам конфлікту в Сирії

Генсек ООН побоюється зростання терористичної небезпеки в регіоні

Пан Гі Мун засудив зовнішню військову допомогу сторонам конфлікту в Сирії
Пан Ги Мун
Фото: salamnews.org

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун засудив військову допомогу, яку іноземні держави надають сторонам конфлікту в Сирії.

"З боку іноземних держав безвідповідально і далі надавати військову підтримку сторонам конфлікту в Сирії, які проявляють жорстокість і безсоромно порушують права людини і міжнародне право", - написав генсек у своїй статті в німецькій газеті FAZ.

За його словами, головною перешкодою для миру в Сирії зараз є поширена думка, що одна з конфліктуючих сторін може одержати військову перемогу над іншою. Ця точка зору спонукає іноземні держави надавати сторонам сирійського конфлікту допомогу, яка потенційно може підвищити терористичну небезпеку в регіоні, зазначив він.

"Світ повинен спільно подбати про те, щоб (угруповання - ред.) "Джебхат ан-Нусра" і "Ісламська держава Іраку і Леванту" припинили отримувати фінансування і широку підтримку", - підкреслив Пан Гі Мун.

Наприкінці травня 2014 року президент США Барак Обама заявив, що США мають намір розширити підтримку "поміркованого крила" сирійської опозиції. У четвер, 26 червня, Обама попросив Конгрес виділити $500 млн на екіпірування та інструктаж військового крила помірної сирійської опозиції.

Нагадаємо, в Сирії з березня 2011 року триває збройний конфлікт, жертвами якого, за даними ООН, стали понад 150 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram