ГоловнаСвіт

Лукашенко виключає євроінтеграцію України

Росія та Білорусь побоюються вступу України до НАТО

Лукашенко виключає євроінтеграцію України

Президент Білорусі Олександр Лукашенко виключає євроінтеграцію України. Про це Лукашенко заявив на зустрічі з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим, передає "БЕЛТА".

"Не буде Україна на Заході. Її там ніхто і не чекає. Народ там (в Україні, - ред.) однозначно налаштований на співпрацю. Ну, потемніння в мізках у політиків, це буває, ви це прекрасно знаєте. Тому аспект, пов'язаний з Україною, для нас та для Росії небезпечний тільки тим, щоб не створювали нам проблем", - сказав білоруський лідер.

Окрім цього, Лукашенко заявив про те, що Росія та Білорусь побоюються вступу України до НАТО.

"Головне щоб Україна залишилася Україною, не стала базою Північноатлантичного альянсу біля наших кордонів. Ми це не приховуємо. Це важливо і для Росії, і для Білорусі... Ну і звичайно, хотілося б, щоб цей близький нам слов'янський народ залишився з нами. Ми хочемо з ним торгувати, ми хочемо з ним жити. Культури, мови - все схоже. Жили нормально - ми хочемо і далі так жити", - сказав Лукашенко.

"Але це вибір українського народу. Вони нехай влаштовують своє життя так, як вважають за потрібне, але щоб не створювали проблем своїм сусідам. Це головне", - додав президент Білорусі.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів на чолі з Миколою Азаровим прийняв рішення про відмову від підписання угоди.

Президент Віктор Янукович пояснив таке рішення сильним тиском російської сторони.

Після того європейські чиновники неодноразово заявляли, що пропозиція щодо підписання Угоди про асоціацію із зоною вільної торгівлі між ЄС та Україною залишається на столі.

27 лютого Європарламент прийняв резолюцію, у якій зафіксував, що Україна має право стати повноправним членом Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram