ГоловнаСвіт

МЗС України: повідомлення про заборону прольоту через повітряний простір літака з Рогозіним - провокація

У відомстві стверджують, що літак добровільно розвернувся над територією України

МЗС України: повідомлення про заборону прольоту через повітряний простір літака з Рогозіним - провокація
Фото: korrespondent.net

У МЗС України спростували інформацію стосовно того, що українська сторона заборонила проліт над своєю територією літаку з віце-прем'єр-міністром Росії Дмитром Рогозіним на борту. Про це у суботу, 10 травня, повідомляє агентство"Інтерфакс-Україна".

"Це все неправда. Це все фантазія та дешева провокація. За інформацією "Укравіаруху", літак Рогозіна добровільно розвернувся над територією України та попрямував назад в Кишинів", - повідомили агентству у прес-службі МЗС України.

У відомстві заявили, що ніяких заборон на проліт українська сторона не вводила, а також спростували інформацію, що через літак з чиновниками РФ у повітря були підняті два винищувачі МіГ -29.

Раніше Рогозін, який відвідав з візитом Тирасполь, заявив, що Україна та Румунія не пропускають його літак через свій повітряний простір. Згодом Рогозін повідомив, що дістався до Москви .

Інші члени делегації, зокрема, депутати Держдуми та голова Мінкультури РФ Володимир Мединський, також попрямували до Москви рейсовим літаком.

У Державній авіаційній службі України заявили, що не видавали розпоряджень щодо заборони пропуску літака Рогозіна через повітряний простір України.

Джерело з оточення голови Мінкультури повідомило "Інтерфаксу", що два українські винищувачі МіГ- 29 були підняті в повітря на випадок примусової посадки літака з російською делегацією, але пілот ухвалив рішення розвернути борт.

 Румунія зажадала від Москви пояснень слів віце-прем'єра стосовно відправки бомбардувальників через заборону на проліт її повітряним простором. https://lb.ua/tag/953_ruminiya.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram