ГоловнаСвіт

Голова МОЗ США йде у відставку

Республіканці вимагають від Вашингтона скасувати реформу охорони здоров'я

Голова МОЗ США йде у відставку
Кэтлин Сибелиус
Фото: EPA/UPG

Глава міністерства охорони здоров'я США Кетлін Сібеліус йде у відставку всього через півроку після початку реалізації реформи охорони здоров'я, водомої як Obamacare, повідомляє 11 квітня агентство Рейтер.

Опозиційна Республіканська партія вважає проект провальним, посилаючись на те, що одна лише технічна реалізація процесу оформлення обов'язкових страховок зайняла у влади два місяці. Зараз республіканці домагаються відмови від реалізації програми медичної реформи.

Замість Сібуліус МОЗ очолить Сільвія Метьюз Бервелл, яка раніше обіймала посаду директора Адміністративно-бюджетного управління США.

Останні соцопитування, проведені організацією Kaiser Family Foundation, показують, що програма Obamacare залишається непопулярною. Так, в березні проти неї виступали 46% американців, а на її підтримку виступали 38% населення США.

На слуханнях, що проходили в Конгресі наприкінці жовтня, Сібеліус заявила, що саме її слід звинувачувати в провалі Obamacare. Це і вважається причиною її відставки.

Нагадаємо, реформа американської охорони здоров'я (ObamaCare) була розроблена Демократичною партією за ініціативою президента США Барака Обами, щоб зробити медичну допомогу доступнішою для населення. З 2010 року республіканці зробили близько 40 спроб її заблокувати. Одним з основних положень реформи є обов'язок компаній зі штатом понад 50 осіб купувати страховки своїм співробітникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram