ГоловнаСвіт

За часів СРСР ціна на проїзд у метро не змінювалася 30 років

Керівництво метрополітену постійно повторює, що підприємство збиткове через велику кількість пільговиків.

За часів СРСР ціна на проїзд у метро не змінювалася 30 років
Фото: metro.kiev.ua

Від початку існування метро в Києві проїзд у підземці дорожчав 19 разів, свідчать розрахунки, які провели ФІНАНСИ bigmir) net.

У зв'язку з відкриттям нової станції в Києві - "Іподром" - видання провело дослідження, яке засвідчило, що вартість проїзду в метро дорожчала не часто, а за Радянського Союзу 30 років поспіль становила п'ять копійок.

Видання пояснює, що 1960 року, коли почали будувати київське метро, проїзд у ньому становив 50 копійок, але це було до грошової реформи, а 1961 року всі ціни знизилися рівно вдесятеро.

ФІНАНСИ bigmir) net додають, що спочатку в підземці були паперові талони, як в автобусі чи трамваї. Цікаво, що така ціна за проїзд у метро протрималася до самого розпаду Союзу - 1991 року.

Далі ціни на проїзд почали рости, як на дріжджах: з 1991 по 1996 рік вартість проїзду в метро змінювалася 14 разів. Примітно, що був час, коли одна поїздка в підземці коштувала 20 тисяч карбованців.

Нагадаємо, що 2008 року ціни на проїзд у метро підняли до двох гривень, через обурення киян і втручання Антимонопольного комітету їх знизили до 1,75 грн, але наступного року повернули колишню ціну.

Видання також нагадує, що керівництво метрополітену постійно повторює, що підприємство збиткове через велику кількість пільговиків, які користуються проїздом у метро на безкоштовних засадах.

Як повідомляли, 25 жовтня в Києві відкрили станцію метро "Іподром", 17 станцію Куренівсько-Червоноармійської лінії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram