ГоловнаСвіт

Туреччина розширює розробку ракетних озброєнь

Анкара планує розробити ракету радіусом дії 500 км.

Туреччина розширює розробку ракетних озброєнь
Фото: egeninsesi.com

У Туреччині науково-дослідна організація Tubitak успішно завершила розробку ракети класу "поверхня-поверхня" радіусом дії 200 кілометрів, повідомляє Defense News.

Згідно із заявою міністра науки, промисловості і технологій Ніхата Ергюна, нова ракета вже надійшла на озброєння Сухопутних військ країни.

"Наступна мета - 500 кілометрів, - сказав він. - У нас є технології для розробки такої ракети. Вона знаходить ціль, використовуючи GPS і карти місцевості".

Раніше цього року представники Tubitak заявляли, що розробку нових ракет організації доручив турецький прем'єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган.

Спостерігачі відзначають, що на додаток до того, що на території Туреччини знаходиться радар НАТО для виявлення запуску ракет великої дальності, Туреччина, схоже, планує розвивати свою ракетну промисловість. При цьому розробка наступальних ракетних озброєнь в Туреччині ведеться на тлі загострення відносин з сусідньою Сирією, де триває громадянська війна. Нагадаємо, в жовтні Туреччина змусила сирійський літак з російським вантажем військового призначення сісти в Анкарі.

Більш того, Туреччина має намір виділити $4 млрд на закупівлю комплексів ПРО середнього радіусу дії. Одним з імовірних варіантів є придбання російських комплексів С-400 "Тріумф".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram