ГоловнаКультура

У метро Києва повернули голос американця

Впроваджувати двомовну озвучку почали на всіх лініях метрополітену одночасно.

У метро Києва повернули голос американця
Фото: Макс Левин

23 жовтня в потяги столичної підземки повернули американський голос, що оголошує станції метро.

Причин піти на такий крок у керівництва було декілька.

По-перше, уточняють у метрополітені, багато киян телефонували до них і просили повернути голос, по-друге, багатьом іноземцям сподобалося наше метро, вони спускалися під землю, щоб помилуватися його архітектурою. Остання причина - вибори: до нас прибуло чимало іноземних спостерігачів.

Судячи з усього, саме вибори і стали головним поштовхом повернення до іноземної озвучки, адже попередні дві причини не завадили метрополітену свого часу відмовитися від двомовних оголошень, зауважує видання.

У метрополітені прибирати голос не планують:

"Тепер це буде вже на постійній основі. Але все одно ми продовжуємо вивчати думку пасажирів і орієнтуватися на нього", - зазначила прес-секретар метро Надія Шумак.

На те, щоб метро знову заговорило по-англійськи - тобто на підключення всіх складів до нової системи оповіщення - піде від 7 до 10 днів. Впроваджувати двомовну озвучку почали на всіх лініях метрополітену одночасно.

Нагадаємо, що вперше двомовні оголошення зазвучали в київському метро наприкінці травня. Цей проект було реалізовано в рамках підготовки до Євро-2012. Коли чемпіонат завершився, іноземну озвучку вирішили зняти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram