ГоловнаСвіт

Лукашенко: "Не знаю, чому я став президентом"

Також глава республіки не знає, як довго керуватиме країною.

Лукашенко: "Не знаю, чому я став президентом"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко має намір залишатися при владі стільки, скільки дозволить йому Господь, білоруський народ, здоров'я і бажання.

Про це він заявив в інтерв'ю британській газеті The Independent, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу білоруського президента.

"Я при владі буду стільки, скільки дозволить мені Господь і білоруський народ, і моє здоров'я, ну і бажання моє ще, тому що я ж можу і не захотіти просто бути президентом, або нездоровий буду, або Господь цього не дозволить, або народ білоруський. Ось основні складники для будь-якого президента", - зазначив Лукашенко.

Він також заявив, що став главою держави через те, що "гаряче, страшно хотів змінити ситуацію в країні і зробити щось розумне й корисне для людей".

У Білорусі вибори - це свято, а в Росії - великі гроші і шоу. Росіяни, які спостерігали за виборами в Білорусі, з захопленням відзначали, що Лукашенко створив людям свято. Це велике наша перевага. Це добрий настрій для людей. Але ти можеш йти і голосувати, за кого хочеш.

— Олександр Лукашенко, президент Білорусі

"Я часто кажу: "я не знаю, чому я став президентом". Я не повинен був бути президентом, якщо оцінювати це за стандартами - як люди взагалі стають президентами. Розумієте? Це команда величезна, це, напевно, гроші, це засоби масової інформації, це ще щось там. У мене не було нічого", - зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, нещодавно в Білорусі відбулися парламентські вибори. Згідно з результатами волевиявлення, жоден представник опозиції до парламенту не потрапив. Міжнародні спостерігачі, США і Євросоюз визнали вибори недемократичними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram