ГоловнаСвіт

ЦВК Грузії оприлюднила остаточні підсумки парламентських виборів

У коаліції Іванішвілі - 85 мандатів, у партії Саакашвілі - 65.

ЦВК Грузії оприлюднила остаточні підсумки парламентських виборів
Фото: EPA/UPG

Відповідно до поданих даних, коаліція "Грузинська мрія" отримала 85 зі 150 депутатських місць, а Єдиний національний рух, який очолює президент Грузії Михайло Саакашвілі, - 65 місць.

Раніше Бедзіна Іванішвілі представив остаточний склад нового уряду Грузії, який повинні затвердити під час першого засідання парламенту 21 жовтня в парламентській столиці Грузії - Кутаїсі. До цього діючий кабінет виконуватиме свої обов'язки під контролем коаліції-переможниці, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Перед цим Михайло Саакашвілі заявив, що його партія "Єдиний національний рух" буде співпрацювати з майбутнім урядом, повний склад якого представив громадськості лідер політичної коаліції "Грузинська мрія".

Нагадаємо, президент Грузії Михайло Саакашвілі в понеділок уперше назвав причини, через які, на його думку,  колишня владна партія країни "Єдиний національний рух" зазнала поразки на парламентських виборах.

"Ми створили в новітній історії Грузії найуспішніший уряд, але головними чинниками нашої поразки на виборах були високий рівень безробіття і важкий соціальний фон. Через ці чинники в Грузії був відмінний ґрунт для всілякого популізму", - сказав голова держави на засіданні активу колишньої владної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram