ГоловнаСвіт

Лукашенко вирішив відправляти жінок "у партизани"

Раніше жінок на військові збори не викликали.

Лукашенко вирішив відправляти жінок "у партизани"
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вніс на розгляд білоруського парламенту проект змін і доповнень до закону про військовий обов'язок і військову службу.

Жінкам, які є військовозобов'язаними, згідно з новим законопроектом, доведеться йти "в партизани".

Відповідно до нинішнього білоруського законодавства, жінок на військові збори не викликали. Не викликали "в партизани" і вчителів, працівників ферм, громадян, зайнятих на посівних і збиральних роботах, пише “Народна Воля”.

Відповідно до пропонованої редакції закону, на військові збори з перевірки бойової і мобілізаційної готовності військових частин усіх, хто є військовозобов'язаним (у тому числі й жінки), відтепер викликатимуть. За винятком депутатів обох палат парламенту, суддів, прокурорських працівників.

Також на розгляд до Палати представників надійшло не менше важливе нововведення - значне ускладнення процедури звільнення з армії тих, хто служить на професійній основі.

Приміром, нині офіцер, якого визнано непридатним до виконання посадових обов'язків за станом здоров'я, може спокійно звільнитися зі Збройних сил.

Однак якщо зміни затвердять, то армія знайде іншу роботу офіцерові, в якого буде зафіксовано обмеження з огляду на стан здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram