ГоловнаСвіт

Президент Білорусі відмовився їздити в "Майбасі" через скромність

Автомобіль передали в державний гараж.

Президент Білорусі відмовився їздити в "Майбасі" через скромність

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зізнався, що через скромність не їздить у подарованому йому автомобілі "Майбах". Про це глава республіки заявив на прес-конференції для російських ЗМІ. Вона відбулася 16 жовтня в Мінську.

"Один росіянин подарував мені "Майбах". Цього ж року виробництво цих машин припинили", - сказав Лукашенко, зазначивши, що отримав цей подарунок на один зі своїх днів народження. За його словами, автомобіль було передано в державний гараж, який обслуговує Лукашенка.

Близько тижня тому, перед відвідуванням кондитерської фабрики "Комунарка", президент поцікавився у свого водія, що сталося з машиною. Той повідомив його, що вона, як і раніше, стоїть у гаражі, проте для поїздки на підприємство обрали інший автомобіль. Шофер пояснив, що якби Лукашенко приїхав на фабрику в "Майбасі", працівники "не зрозуміли б такої розкоші". Президент, за його власним визнанням, із ним погодився.

"У нас не прийнято вихвалятися, і я з цим згоден", - зауважив білоруський лідер.

Компанію "Майбах" було засновано 1919 року німецьким автоконструктором і підприємцем Вільгельмом Майбахом і його сином. До початку Другої світової війни фірма випустила понад десять різних моделей, у роки Другої світової "Майбах" виробляв дизельні двигуни для танків нацистської Німеччини, а після війни виробництво згорнули. 1960 року концерн Daimler викупив бренд Maybach, проте марку відродили тільки у 2000-х. 2011 року Daimler вирішив закрити виробництво "Майбахів" через високу конкуренцію на ринку елітних автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram