ГоловнаСвіт

Аргентина подала до СОТ скаргу на США

Американці обмежують імпорт м'ясних продуктів з південноамериканської країни.

Аргентина подала до СОТ скаргу на США
Фото: http://podrobnosti.ua

Аргентина подала до Світової організації торгівлі (СОТ) скаргу з приводу обмежень США на імпорт яловичини та інших м'ясних продуктів з Аргентини.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, тиждень тому Сполучені Штати і Японія подали до СОТ скарги на Аргентину, стверджуючи, що правила країни про ліцензування імпорту є протекціоністськими, оскільки вони дискримінують іноземні товари.

"Аргентина повідомила секретаріат СОТ про прохання про консультації з США щодо заходів, які застосовуються до імпорту аргентинського м'яса та інших продуктів тваринного походження. Аргентина стверджує, що обмеження, які застосовуються на санітарних підставах, не мають наукового обґрунтування", - йдеться в заяві СОТ.

Нагадаємо, в травні з такими самими скаргами, як США і Японія, на Аргентину в СОТ звертався також Європейський Союз. Близько 20 країн розкритикували правила Аргентини в СОТ, що сприяло різкому погіршенню міжнародних торговельних відносин вд тоді, як президент Аргентини Крістіна Фернандес вирішила експропріювати нафтову компанію YPF.

Нагадаємо, на початку травня Конгрес Аргентини, переважним числом голосів нижньої палати, націоналізував найбільшу нафтову компанію країни YPF, яка раніше була колишньою частиною Repsol - найбільшої нафтогазової компанії в Іспанії і Латинській Америці, яка входить до десятки найбільших нафтогазових корпорацій світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram