ГоловнаСвіт

Екс-президент Ліберії оскаржить рішення суду

Засідання суду пройде в Нідерландах.

Екс-президент Ліберії оскаржить рішення суду
Чарльз Тейлор
Фото: EPA/UPG

Спеціальний суд щодо Сьєрра-Леоне заявив, що екс-президент Ліберії Чарльз Тейлор планує оскаржити рішення суду, який визнав його винуватим у скоєнні військових злочинів, повідомляє Reuters 19 червня.

Тейлора було засуджено за озброєння та підтримку повстанців у Сьєрра-Леоне в обмін на "криваві алмази", а минулого місяця засуджено до 50-ти років позбавлення волі. Його адвокати заявили, що вони розглядають можливість подати апеляцію. У вівторок суд повідомив, що адвокати вже подали офіційну заяву про свій намір зробити це.

Нагадаємо, раніше Міжнародний трибунал у Гаазі визнав Тейлора винуватим у військових злочинах. 64-річного екс-диктатора звинувачували за 11 пунктами, в тому числі у вбивствах, зґвалтуваннях і терористичній діяльності, а також у канібалізмі та розпалюванні збройного конфлікту в сусідній із Ліберією Сьєрра-Леоне.

Хоча спеціальний суд базується в столиці Сьєрра-Леоне - Фрітауні, судовий розгляд проходитиме в Лейдсендамі, передмісті Гааги в Нідерландах. Це зумовлено побоюваннями, що перебування Тейлора в Африці може дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram