ГоловнаСвіт

Американський міністр став фігурантом розслідування аварії

Брайсон зник із місця злочину.

Американський міністр став фігурантом розслідування аварії
Фото: http://news.am

У США поліція Каліфорнії почала розслідування щодо міністра торгівлі країни Джона Брайсона за підозрою в провокуванні двох ДТП і втечі з місця пригоди.

Про це повідомляє сайт департаменту шерифа округу Лос-Анджелес.

Згідно з повідомленням, інциденти сталися в суботу, 9 червня.

Перша аварія сталася в місті Сан-Габріель, коли автівка міністра врізалася в машину, що стояла перед залізничним переїздом. У машині, за даними San Gabriel Valley Tribune, перебували двоє дорослих чоловіків і один підліток. Припаркувавшись попереду ушкодженої машини, Брайсон вийшов зі свого автомобіля і запропонував залагодити ситуацію, розповів газеті співробітник поліції. При цьому, зазначив співрозмовник видання, міністр виглядав розгубленим.

Проте потім Брайсон повернувся за кермо, увімкнув задню передачу і знову врізався в той самий автомобіль, після чого поїхав. Потерпілі поїхали за ним, дорогою повідомивши про інцидент у службу 911.

Тим часом міністр, потрапивши в сусіднє місто Роузмід, врізався ще в один автомобіль, в якому їхали чоловік і жінка. Після цього Брайсон також зник.

Згодом його знайшли без свідомості за кермом своєї машини. Міністра госпіталізували з травмами, які, за даними департаменту шерифа, не становлять небезпеки життю. Допомога лікарів також знадобилася двом із трьох пасажирів першого автомобіля, з яким зіткнувся Брайсон, пише San Gabriel Valley Tribune. Їхні травми, за інформацією видання, виявилися незначними. Пасажири другої машини від медичної допомоги відмовилися.

Що стало причиною втрати міністром свідомості, не уточнюють. Також невідомо, які були мотиви його дій на дорозі. Водночас у поліції заявили, що, за попередніми даними, Брайсон не вживав ані спиртного, ні наркотиків.

Розслідування проти чиновника ведуть за статтею про провокування ДТП і втечу з місця інциденту. Згідно із законодавством Каліфорнії, якщо водій зник із місця аварії, учасники якого не отримали серйозних травм, йому загрожує ув'язнення терміном до півроку і/або штраф до тисячі доларів. Якщо ж травми, отримані внаслідок ДТП, виявилися важкими, термін ув'язнення може сягнути чотирьох років, а сума штрафу - десяти тисяч доларів.

Зазначимо, Джон Брайсон займає посаду міністра торгівлі США з жовтня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram