ГоловнаСвіт

МВС Єгипту заперечує, що Мубарак впав у кому

Стан здоров'я Хосні Мубарака важкий, але стабільний.

МВС Єгипту заперечує, що Мубарак впав у кому
Хосни Мубарак
Фото: www.novinite.com

Міністерство внутрішніх справ Єгипту спростувало інформацію про те, що екс-президент Єгипту Хосні Мубарак перебуває в стані коми.

"Стан здоров'я Хосні Мубарака важкий, але стабільний", - сказав високопоставлений представник МВС газеті "Аль-Масрі аль-Яум".

Низка західних ЗМІ повідомили в понеділок, що колишній єгипетський лідер впав у кому і йому робили дефібриляцію.

МВС у понеділок задовольнила прохання Мубарака, дозволивши його старшому синові Аля бути в палаті, де лежить екс-президент. Раніше у в'язницю, де відбуває довічне ув'язнення колишній глава Єгипту, було переведено його старшого сина Гамаля.

Кримінальний суд Каїру 2 червня 2012 року засудив Мубарака до довічного тюремного ув'язнення за звинуваченням у причетності до вбивства мирних демонстрантів під час народного повстання 2011 року. Після цього його доправили у в'язницю Тора під Каїром.

Стан здоров'я 84-річного Мубарака різко погіршилося після винесення вироку і переведення у в'язницю. У Мубарака проблеми з серцем, його періодично підключають до апарату штучного дихання.

Лікарі стверджують, що обладнання тюремної лікарні недостатньо для надання необхідної допомоги пацієнтові. Ба більше, до в'язниці не пускають лікарів із інших медичних установ.

Питання про переведення Мубарака в іншу клініку вирішує керівництво МВС.

Останній рік екс-президент в очікуванні вироку залишався в лікарні під наглядом лікарів, де мав змогу бачитися з дружиною та іншими родичами.

Разом із Мубараком до довічного ув'язнення було засуджено екс-міністра внутрішніх справ Хабіб аль-Адлі.

При цьому суд виправдав шістьох генералів МВС, яких звинувачували в причетності до розстрілу демонстрантів, а також обох синів Мубарака.

Водночас Аля і Гамаль Мубарак, як і раніше, перебувають у в'язниці, очікуючи вироку у справі про махінації на Каїрській біржі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram