ГоловнаСвіт

Генпрокурор Єгипту подав апеляцію на вирок Мубаракові

Єгиптяни далі вимагають смерті для свого колишнього президента.

Генпрокурор Єгипту подав апеляцію на вирок Мубаракові
Фото: http://obozrevatel.com/

Генеральний прокурор Єгипту оскаржив рішення суду у справі екс-президента країни Хосні Мубарака.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані місцевого телеканалу, який не подає додаткових деталей.

Напередодні Мубарака засудили до довічного ув'язнення. Суд визнав, що звинувачення надало необхідні докази і свідчення того, що колишній голова республіки причетний до загибелі учасників масових антиурядових демонстрацій у січні-лютому 2011 р. Разом із тим, суд не зміг знайти незаперечних доказів провини підсудного в убивстві приблизно 900 осіб. На підставі цього ухвалено рішення замінити смертну кару через повішення на довічний термін. Зазначимо, що Мубаракові 4 травня виповнилося 84 роки.

Одразу після оголошення вироку неподалік Поліцейської академії, де відбувалося засідання, спалахнула бійка в натовпі між прихильниками й опонентами скинутого голови держави.

Тим часом у Каїрі на центральній площі Тахрір проходять масові протести. Десятки тисяч громадян вийшли на мітинг проти винесеного довічного вироку колишньому президентові країни Хосні Мубараку. На їхню думку, це занадто м'який вирок. Акції протесту проходять також в Александрії, Суеці й Ель-Мансурі.

Організатором акцій є кандидат на посаду президента країни від "Братів-мусульман" Мохаммед Мурсі, який вважає, що влада Єгипту повинна організувати повторний судовий процес і що державний прокурор не впорався зі своїми обов'язками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram