ГоловнаСвіт

Хосні Мубарак впав у кому

Здоров'я екс-президента Єгипту постійно погіршується.

Хосні Мубарак впав у кому
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак перебуває в комі.

Про це повідомляє CNN із посиланням на Міністерство внутрішніх справ республіки.

"Сьогодні Мубарак впав у кому. Його сини Алаа і Гамаль надіслали запит тюремному начальству з проханням дозволити їм відвідати батька. Керівництво виправної установи пішло їм назустріч", - повідомив журналістів прес-секретар міністра внутрішніх справ Алаа Махмуд.

Раніше Мубарака доправили в каїрську в'язницю Тора.

"Після оголошення судового рішення його здоров'я постійно погіршується: утримається високий тиск, він має труднощі з диханням і серцебиттям", - додав прес-секретар.

Нагадаємо, екс-президента Єгипту 2 червня засуджено до довічного ув'язнення. Суд визнав, що звинувачення надало необхідні докази і свідчення того, що колишній глава республіки причетний до загибелі учасників масових антиурядових демонстрацій у січні-лютому 2011 року.

Водночас суд не зміг знайти незаперечних доказів провини підсудного у вбивстві приблизно 900 осіб. На підставі цього було ухвалено рішення про заміну смертної кари через повішення на довічний термін. Мубараку 4 травня цього року виповнилося 84 роки.

Ще на шляху до в'язниці Мубарак відчув погіршення самопочуття, після прибуття його відразу доправили до лікарні.

Сини Мубарака також перебувають у в'язниці. Стосовно них усе ще триває розслідування за епізодами корупції і розголошення інсайдерської інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram