ГоловнаСвіт

Фанати Євро-2012 закликають підвищувати культурний рівень молоді України

Побоювання расистських нападів роздуті, - експерт.

Фанати Євро-2012 закликають підвищувати культурний рівень молоді України
архивное фото
Фото: http://nashkiev.ua

Український експерт з боротьби з расизмом Максим Буткевич та іноземні вболівальники говорять, що побоювання расистських нападів на Євро-2012 були "роздуті, незважаючи на звинувачення (України) в расизмі в ефірі британського телебачення", повідомляє Reuters.

"Я думаю, що реакція (на расизм) перебільшена. Мої колеги не прогнозують збільшення расистського насильства в Україні під час чемпіонату Європи з футболу", - заявив Буткевич.

Афро-американський футбольний фанат Емека Огбонна, який приїхав до Києва на фінал чемпіонату, в фан-зоні в центрі Києва заявив, що побоювання з приводу расизму з боку українців "роздуті". Незважаючи на це, він вважає позитивним, що на питання расизму в футболі нарешті кинули світло.

Суданський футбольний уболівальник Омар, який живе в російському місті Казань зі своєю родиною, сказав, що його дражнили на вулицях Києва і закликав до кращої "освіти з расового питання в Україні".

"Не було зроблено достатньої роботи з культурної освіти. Я маю на увазі, крім ремонту доріг і стадіонів, вони (уряд) мали б працювати над тим, щоб підвищити культурний рівень молоді", - підкреслив він.

Буткевич погодився, що належить зробити ще багато роботи з виховання української громадськості, але зазначив: "...Чесно кажучи, українська ситуація з расизмом і ксенофобією не є чимось винятковим у східноєвропейському контексті".

Буткевич, який працює з жертвами расизму та ксенофобії, вітає розслідування результатів документального фільму BBC, який транслювався минулого місяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram