ГоловнаСвіт

У Ташкенті заборонили пишні весілля

За дотриманням правил стежитимуть громадські Ради.

У Ташкенті заборонили пишні весілля
Свадьба в Ташкенте
Фото: Lenta.ru

Влада Ташкента вирішила боротися з марнотратством під час проведення весіль, а також поминок. За рішенням хокіма (глави адміністрації) міста, у цій сфері введені певні обмеження.

Зокрема, заборонено проводити весільні гуляння пізніше за 23:00. Адміністраціям ресторанів і кафе, в яких відзначаються одруження, запропоновано, щоб при цьому "не порушувався спокій громадян і не використовувалися піротехнічні засоби".

Чи встановила міська влада конкретні обмеження на витрати, пов'язані з весіллями і поминками, - не уточнюється. Водночас зазначають, зокрема, що міським організаціям, які надають послуги з прокату автомобілів для весільних кортежів, було наказано знизити ціни на свої послуги.

Окрім іншого директива міської адміністрації стосується весільного вбрання. Столичному Комітету жінок наказано "підготувати спільно з місцевими дизайнерами зразки весільного вбрання для наречених, яке відповідатиме національним традиціям".

Стежитимуть за дотриманням правил, що стосуються весіль і поминок, громадські Ради.

Нагадаємо, що аналогічні обмеження, що стосуються святкових і обрядових заходів, кілька років тому були введені в Таджикистані. Це було зроблено за ініціативою президента Емомалі Рахмона, який ініціював кампанію з боротьби з надмірностями. Влада встановила максимальну кількість гостей на весіллях і поминках, максимальну кількість автомобілів у весільному кортежі і навіть максимальну кількість страв на поминальному вечері. Для порушників цих правил передбачено штрафи.

Схожих заходів вжили на півдні Киргизстану. У республіці також було розроблено законопроект, який забороняв святкувати "День закоханих і інші свята, які не відповідають менталітету нації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram