ГоловнаСвіт

Пікетувальника, який чхнув на портрет Путіна, посадили на 15 діб

На думку поліції, пікетувальник скоїв дрібне хуліганство, плюнувши на портрет президента.

Пікетувальника, який чхнув на портрет Путіна, посадили на 15 діб
Фото: EPA/UPG

Активіста "Іншої Росії" з Чебоксар Дмитра Каруєва засудили до 15 діб адміністративного арешту за одиночний пікет біля міської приймальні Володимира Путіна.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на керівника правозахисної організації "Щит і меч" Олексія Глухова.

На думку поліції, Каруєв 6 травня під час пікету вчинив дрібне хуліганство (стаття 20.1 КоАП РФ), плюнувши на портрет Путіна, який тримав у руках.

"Насправді плювка не було, я просто чхнув", - пояснив опозиціонер.

30 травня суд Московського району Чебоксар визнав Каруєва винуватим і призначив йому максимально можливе за цією статтею покарання - 15 діб арешту. Опозиціонер уже подав скаргу на рішення суду.

Як наголошено на сайті "Іншої Росії", 6 травня - напередодні офіційного вступу Путіна на посаду президента Росії - Каруєв і кілька його соратників провели акцію під назвою "Путін живий" (шахрай і злодій). Вони стояли у приймальні ВВП, тримаючи в руках його портрет у траурній рамці та плакати.

Увечері того ж дня Каруєву зателефонував невідомий, запросивши його до відділення поліції. Після відмови до опозиціонера на вулиці підійшли троє поліцейських і відвели його в управління МВС, де і склали протокол про адміністративне правопорушення. Понятими та свідками при цьому виступили співробітники поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram