ГоловнаСвіт

Клінтон обговорила афганські атаки з МЗС Пакистану

Держсекретар США Гілларі Клінтон провела переговори з МЗС Пакистану про спільну відповідальність у протистоянні афганським талібам після недільних атак.

Клінтон обговорила афганські атаки з МЗС Пакистану
архивное фото

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Держдеп США у вівторок, 17 квітня.

Згідно з повідомленням, Клінтон і міністр закордонних справ Пакистану Хіна Раббані Кхар "обговорили боягузливі напади в Афганістані". Клінтон наголосила на спільній відповідальності двох країн за рішучі дії, які необхідні, щоб протистояти і перемогти терористів і екстремістів.

Нагадаємо,

афганські таліби оголосили про повстання і здійснили одну з наймасштабніших за останній час вилазок у неділю 15 квітня. Нападу зазнала столиця Афганістану Кабул. Постраждав президентський палац, будівлі парламенту і місії ООН, посольства США, Великобританії та Німеччини, а також урядові установи в декількох провінціях країни. Члени "Талібану" назвали обстріли початком "весняного наступу", до якого вони "готувалися впродовж кількох місяців".

Президент Афганістану Хамід Карзай назвав терористичні атаки талібів у містах Кабул, Джелалабад, Гардез і Поле-Алам

провалом у роботі НАТО і національної контррозвідки.

Представник Держдепу США Вікторія Нуланд зазначила, що Клінтон також обговорювала "наступні кроки в американсько-пакистанському діалозі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram