>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Генеральний директор "Зорі" визнав, що в луганському клубі зарплату платять у "конверті"

Інтерв'ю Рафаїлова може зацікавити податкові органи.

Генеральний директор "Зорі" визнав, що в луганському клубі зарплату платять у "конверті"
Сергей Рафаилов
Фото: Динамомания

Генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов розповів про фінансову ситуацію і в луганському клубі, і в цілому на футбольному українському фронті.

"Клуб не приносить прибутку. Через різні причини, передусім війну. У групі Ліги Європи ми брали участь тільки двічі - це 6 млн (євро, прим. LB.ua). Усі чомусь рахують доходи, але ніхто не рахує витрати. Не можу говорити, який бюджет "Зорі", але скажу, що це трохи менше за 5-7 млн дол.", - наводить слова Рафаїлова в шоу "ТаТоТаке" xsport.ua..

"Провідний гравець "Зорі" на місяць може заробити 15 тис. дол., десь у цих межах. Але це не середня зарплата в клубі, вона в нас менша. Це про лідерів команди.

За заробітною платою "Зоря" перебуває на 3-4 місці в УПЛ разом із "Ворсклою". Якщо рахувати преміальні, то ще "Олександрія". Але ми скоро скотимося до рівня Прибалтики.

От у нас Шарпар перейшов туди - здається, отримує там 12 тис. євро. У Білорусь чому їде стільки футболістів? У нас економіка країни і економіка футболу не дозволяють платити більше", - зазначив футбольний функціонер.

"Ми платимо, як і всюди. Є офіційна і є неофіційна зарплати. Як і в усіх інших клубах УПЛ. У "Шахтарі", думаю, зарплата йде "білою", тому що є фінансовий фейр-плей, їх моніторять серйозно. А от преміальні - таким чином.

Чи є це ухиленням від сплати податків? Не буду на це питання відповідати. Думаю, у нас 90% населення уникає сплати податків", - заявив генеральний директор "Зорі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram