>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Челсі" заплатив 80 млн євро за іспанського воротаря, - ЗМІ (оновлено)

Лондонці знайшли заміну Тібо Куртуа.

Кепа Аррисалабага
Фото: http://www.marca.com
Кепа Аррисалабага

Лондонський клуб "Челсі" переказав 80 млн євро на розрахунковий рахунок "Атлетіка" з Більбао за воротаря Кепу Аррісалабагу, повідомляє Marca.

Відзначимо, саме така сума відступних була прописана в його контракті з баскським клубом.

Ця сума трансферу зробить іспанця найдорожчим воротарем в історії футболу. До цього рекорд належав Аліссону Бекеру, за якого "Ліверпуль" цього літа заплатив "Ромі" 62,5 млн євро.

Додамо, що 23-річний Кепа - вихованець "Атлетіка". Він є основним воротарем червоно-білих з 2016 року і провів за них 54 матчі в усіх турнірах. Минулої зими полювання на Аррісалабагу влаштував мадридський "Реал", але в останній момент баск вважав за краще залишитися в Більбао.

Своєю чергою "бланкос" цього літа переключилися на основного воротаря "Челсі" Тібо Куртуа, який також висловив зацікавленість у переході в "Реал".

Тібо навіть не з'явився на клубній тренувальній базі "Челсі" в Кобхемі, вимагаючи трансфер у "Реал".

Ці обставини і змусили "синіх" виходити на трансферний ринок голкіперів.

Як стверджує видання, Куртуа завершить найближчими днями свій трансфер у "Реал" за 35 млн фунтів. Окрім того, "Челсі" отримає гравця "Реала" Матео Ковачича в оренду з правом викупу.

Також необхідно відзначити, що з потенційним приходом Куртуа в "Реал" майбутнє українського легіонера мадридців Андрія Луніна залишається під питанням - в останньому товариському поєдинку "Реала" з "Ромою" (2:1) Лунін не зіграв ані хвилини. Ворота "вершкових" усі 90 хвилин захищав Кейлор Навас.

Оновлення. Аррісабалага покинув "Атлетік", повідомляє прес-служба баскського клубу. На офіційному сайті клубу стверджується, що гравець викупив свій контракт, заплативши прописані в контракті відступні в розмірі 80 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram