>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Команда Формули-1 Force India змінила власника

Дітище Віджея Маллі придбав канадець Лоуренс Стролл.

Фото: EPA/UPG

Команда Формули-1 Force India, яка в кінці липня втратила платоспроможність і перейшла під зовнішнє управління, продана консорціуму на чолі з канадським мільярдером Лоуренсом Строллом. Його син Ленс з 2017 року ганяється за команду Williams.

Про це йдеться на сайті Формули-1.

Крім Лоуренса Стролла і його бізнес-партнера Сайлеса Чау в консорціум увійшли канадський підприємець Андре Десмаре, представник компанії Monaco Sports and Management Джонатан Дадмен, телекомунікаційний інвестор Джон Маккоу-молодший, голова ради директорів Michael Kors Джон Айдол, фінансовий експерт Майкл де Піччотто.

Лоуренс Стролл (праворуч) із сином
Фото: EPA/UPG
Лоуренс Стролл (праворуч) із сином

Вони виплатять кредиторам заборгованість, а всі 405 співробітників Force India збережуть роботу. Нова організація змінить в якості власників команди Віджея Маллі і розвинену ним та співінвесторами Orange India Holdings Sarl.

Нагадаємо, Force India виступає у Формулі 1 з 2008 року. Її пілоти шість разів піднімалися на подіум і один раз стартували з поул-позиції. В останні роки команда є міцним середняком. У сезоні 2017 року Force India зайняла четверте місце в Кубку конструкторів, а в нинішньому сезоні йде п'ятою

За неї виступають француз Естебан Вікон і мексиканець Серхіо Перес.

Команда веде свою історію від Jordan Grand Prix, що припинила існування в середині "нульових" років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram