>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бринзак: у Валі Семеренко з'явилася мотивація - і от результат

Україна непогано виступила у Швеції

Бринзак: у Валі Семеренко з'явилася мотивація - і от результат
Фото: EPA/UPG

У шведському Остерсунді завершився Кубок світу з біатлону. Збірна України завоювала на першому етапі КС три медалі – Валя Семеренко здобула «срібло» і «бронзу», а Сергій Семенов - «срібло». Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що в нас формується хороша команда:

«Я завжди вірив у нашу команду - хлопців і дівчат, зокрема у Валю Семеренко. Вона вже досвідчений боєць, загартувалася в найгарячіших світових баталіях. Тому тут усе залежало від того, як вона провела літо, морально і психологічно підготувалася до сезону. Тому що вона все-таки хотіла перервати кар'єру, пропустити рік. І коли вона пропустила перші збори, я вже думав, як ми будемо обходитися без її допомоги цього року. Але потім Валя повернулася, взялася до роботи. Мабуть, добре психологічно відпочила, з'явилася мотивація працювати далі і прагнути вищих результатів. Літня підготовка минула без збоїв - і зараз ми бачимо результат.

Якщо говорити загалом, то я бачу, що в команді підбирається хороший, доволі рівний склад. Зі своїми лідерами, але і з хорошою конкуренцією. Але багатьом спортсменам треба ще звикнути до таких стартів. Досвідченим, як Валі, вже легше, а ті, хто мало брав участь у таких змаганнях, мають певні складнощі з тим, щоб втягнутися в змагальний процес.

Віта Семеренко? Вона проходить курс лікування, який, за її словами, їй дуже добре допомагає. Таких гострих проблем, які трапилися в Тюмені, вже немає, і Віта навіть прагне приїхати в Поклюку, підтримати дівчат, подихати знову повітрям змагань, якого зараз їй не вистачає. Тому якщо не буде категоричної заборони від лікарів, Віта приєднається до команди.

Але зараз говорити про якісь перспективи повернення зарано. Я думаю, без якісної літньої підготовки робити цього не варто, щоб не погіршити стан ще дужче. Правильніше налаштовуватися на те, щоб до весни остаточно одужати й уже розпочати повноцінні збори разом із командою, готуючись до нового сезону».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram