>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Валя Семеренко: вже й не пам'ятаю, коли закривала всі мішені

"Чиста" стрільба дозволила українці фінішувати третьою

Валя Семеренко: вже й не пам'ятаю, коли закривала всі мішені
Фото: EPA/UPG

Збірна України доволі вдало стартувала в новому біатлонному сезоні. У змішаній естафеті наша команда фінішувала четвертою. Сергій Семенов в «індивідуалці» завоював друге місце, а Валентина Семеренко, відстрілявшись учора на нуль, завоювала «бронзу». Після гонки Валя зазначила, що «бігти» було дуже складно через поганий сніг:

«На цій трасі в мене перша особиста перемога. Раніше були медалі в естафетах, а ось піднятися на подіум в особистій гонці в Естерсунді ще не вдавалося. Тому я, звичайно, рада. Узагалі, я щаслива, що змогла показати такий результат. Найважливішим моментом у цій гонці для мене стало те, що я змогла закрити всі мішені.

Я «зробила» чотири нулі для свого особистого тренера Григорія Шамрая. У нього в п'ятницю день народження, і мені дуже хотілося зробити йому подарунок у вигляді високого результату і всіх закритих мішеней. Я із цим впоралася, тому подвійно рада.

Для кожного спортсмена чиста стрільба важлива. Для мене це теж дуже важливо, особливо в індивідуальній гонці. На жаль, мені не надто часто вдається закрити всі мішені. Часто буває, що хоч один промах, але допускаю. Плюс до всього мала деякі проблеми під час літньої підготовки, мені ніяк не вдавалося «знайти» свою стрільбу. Сьогодні ж усе вдалося, і я дійсно радію цьому. Для мене це було важливо. А востаннє всі мішені я закривала у Словенії, і це було... дуже давно...

Гонка для мене вийшла дуже складною. Через мокрий і пухкий сніг траса була в дуже поганому стані. З такою кашею мені було дуже складно показати високу швидкість. Я намагалася працювати на максимумі, боротися до кінця, але це було дуже важко. Думаю, що в цьому плані першим номерам було простіше, а ось дівчатка, які стартували останніми... напевно, їм було дуже непросто».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram