>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Григорій Суркіс: я був противником застосування санкцій до РФС через Крим

УЄФА допоможе кримському футболу фінансово

Григорій Суркіс: я був противником застосування санкцій до РФС через Крим
Фото: uklon.com.ua

Учора виконком УЄФА ухвалив рішення заборонити з 1 січня 2015 року кримським клубам брати участь у змаганнях під егідою РФС без згоди України. Водночас європейські чиновники не покарали Росію за анексію кримського футболу. Віце-президент УЄФА, почесний президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що це оптимальне рішення:

"Я з самого початку казав, що санкції - це безуспішна справа, непродуктивний захід. Я працював над тим, щоб рішення було саме таким, яким воно є сьогодні. Це частина, в тому числі, відстоювання мною у виконкомі УЄФА інтересів України як держави та Федерації футболу.

Що було важливішим: застосувати санкції до РФС, щоб вони далі приймали у свої змагання, афілійовані якісь клуби або інші суб'єкти футболу, або важливіше було домогтися того, що сьогодні прозвучало з вуст генсека УЄФА? Напевно, важливіше друге.

Чому спеціальна зона? Тому що нічого іншого запропонувати сьогодні неможливо, з урахуванням того, що у статуті ФІФА та УЄФА записано чітко, що до визнання ООН Крим не може вважатися територією Росії.

Дивіться, ми сьогодні говоримо тільки про футбол, а фактично всі інші види спорту на території Криму і Севастополя російські федерації з цих видів спорту вже поглинули. Тобто специфічний статут ФІФА та УЄФА, де чітко виписано цей параметр, не дозволяв УЄФА ухвалити інше рішення, незважаючи на тиск і зовнішні чинники. Ви ж розумієте, що це питання не спортивне, це питання, що має політичний контекст".

Суркіс також зазначив, що один з пунктів цього рішення говорить про те, що УЄФА допомагатиме фінансувати дитячо-юнацький футбол та інфраструктуру у Криму. Точну суму визначать на майбутньому засіданні виконкому УЄФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram