>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Лев" здобув третю перемогу над "Донбасом"

Донеччани програли, можливо, ключовий матч у протистоянні

"Лев" здобув третю перемогу над "Донбасом"
Фото: khl.ru

«Донбас» поступився празькому «Леву» в п'ятому матчі чвертьфінальної серії. Донеччани провалили перший період, пропустивши дві безглузді шайби. Андрій Назаров після другого голу поміняв голкіпера (Майкл Лейтон, м'яко кажучи, не виручив), проте було вже пізно. Ян Лацо провів фантастичний матч, зробивши чимало ефектних сейвів, але нападники ліквідувати гандикап не зуміли. На 23-й хвилині росіянин Кагарлицький відквитав одну шайбу, але не більше того.

Іще в одному матчі дня «Локо» на виїзді переграв пітерський СКА. Ярославці провели класний матч, зумівши в другому періоді нокаутувати суперника. А починався матч для гостей кращим чином. Пітерці обрушилися на ворота Сенфорд і в дебюті другого періоду Даллмеен в більшості відкрив рахунок.

Хокеїсти СКА продовжували домінувати, але «Локо» не здригнувся. На 25-й хвилині Дейв Кінг, скориставшись рекламною паузою, струснув своїх підопічних і вніс ряд тактичних коректив. Як підсумок, ярославці перевели гру в чужу зону і ще до перерви закинули дві шайби. У дебюті третього періоду 19-річний Аверін закинув третю шайбу у ворота СКА. Відігратися пітерські зірки вже не змогли.

Після фінального свистка хокеїсти СКА, шоковані поразкою, накинулися на опонентів. Найбільшу активність виявляв Ілля Ковальчук, якому тепер «світить» три матчі дискваліфікації.

Наступні матчі в обох серіях пройдуть в п'ятницю.

«Лев» – «Донбас» 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) (Серія - 3:2)

Шайби: 4:13 Рєпік (Бірнер) - 1:0, 12:26 Закріссон (Азеведо) - 2:0, 22:32 Кагарлицький - 2:1, 59:51 Закріссон (Репік - п.в.) - 3:1

Воротарі: Веханен - Лейтон (12:26 - Лацо)

СКА – «Локомотив» 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) (Серія - 2:3)

Шайби: 22:18 Даллмен (Червенка, Торесен - більш.) - 1:0, 30:04 Горохов (Редліхс, Коньков - більш.) - 1:1, 38:39 Галімов (Петров) - 1:2, 40:32 Аверін (Плотніков - більш.) - 1:3, 57:39 Торесен (Калінін, Червенка - меньш.) - 2:3

Воротарі: Салак - Сенфорд

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram