ГоловнаСуспільствоВійна

Російські військові використовують дітей як "живий щит" на війні проти України, — Держдеп США

Росіяни використовують дітей як інформаторів, а також змушують їх виконувати військовий обов'язок.

Російські військові використовують дітей як "живий щит" на війні проти України, — Держдеп США
Фото: Центр національного спротиву

Російська армія на війні проти України використовує дітей у воєнних цілях, зокрема, змушує їх до військового обов'язку, а також використовує дітей, як "живий щит" або ж інформаторами.

Про це на брифінгу заявила посол США з особливих доручень з моніторингу та боротьби з торгівлею людьми Сінді Даєр, пише Укрінформ.

Під час звіту Держдепартаменту про торгівлю людьми у світі за 2024 рік, пані посол вказала на тривожні тенденції, пов’язані з Росією.

"Ми відстежуємо низку тривожних тенденцій у випадку Росії, які викликають занепокоєння. Очевидно, що однією з них є війна Росії проти України і більша вразливість біженців, які тікають від цієї війни, особливо жінок і дітей. Це те, на що ми звертаємо особливу увагу у звіті про торгівлю людьми", — зазначила Даєр.

"Ми також уважно стежимо за російськими військами, зокрема за використанням дітей у військових цілях в Україні. Ми помітили, що надходять повідомлення про те, що дітей змушують виконувати військовий обов'язок, а також служити інформаторами і живими щитами", — заявила Даєр.

Викрадені Росією українські діти піддаються надзвичайному ризику торгівлі людьми, у Держдепартаменті закликають РФ повернути усіх дітей до своїх родин в Україні.

  • Росія та Білорусь, разом із Північною Кореєю, Туркменістаном та Сирією, опинилися у списку 13 держав, чия влада фінансує торгівлю людьми. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram