ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку року ворог обстріляв Сумщину понад 4000 разів, – Клименко

За весь минулий рік кількість обстрілів сягала 6 000.

Від початку року ворог обстріляв Сумщину понад 4000 разів, – Клименко
міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко відвідав прикордонні населені пункти Сумської області, які постійно перебувають під ворожим обстрілом. Загалом від початку 2024-го ворог обстріляв регіон понад 4 000 разів.

Про візит на Сумщину Ігор Клименко написав у Telegram.

"Сумщина. Регіон, який межує з країною-терористом. Сьогодні провів насичений день у цій області. Відвідав прикордонні громади, які систематично піддаються обстрілам, зустрівся з нацгвардійцями, прикордонниками, поліцейськими, рятувальниками, місцевою владою", – пише Клименко.

За словами міністра МВС, від початку 2024-го Сумщину понад 4 000 разів обстрілював ворог. Для розуміння: за весь минулий рік кількість обстрілів сягала 6 000.

Він також провів кілька оперативних нарад із керівництвом поліції та ДСНС Сумської області, сторони обговорили алгоритм дій під час обстрілу, евакуації цивільних, забезпечення засобами захисту та технікою. 

З командуванням Національної гвардії та Держприкордонслужби Клименко обговорив оперативну ситуацію в регіоні, реагування на дії ворога та положення на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram