ГоловнаСуспільствоВійна

З початку повномасштабного вторгнення Молдова видала 35 українців, які незаконно втекли з України

Всіх втікачів повернули на територію України.

З початку повномасштабного вторгнення Молдова видала 35 українців, які незаконно втекли з України
Фото: ДПСУ

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Молдова видала українським прикордонникам 35 громадян України, які незаконно перейшли держкордон і опинилися на території Молдови. 

Про це повідомляє молдовське видання NеwsMaker з посиланням на запит Державної прикордонної служби України.

За інформацією Державної прикордонної служби України, від компетентних органів Республіки Молдова прийняли 35 громадян України, які незаконно перетнули кордон та перебували на території Республіки Молдова.

"Передача та прийом громадян між Молдовою та Україною здійснюється на підставі Угоди між Кабміном України та урядом Молдови про реадмісію осіб. Договір про реадмісію країни уклали у 2017 році", – йдеться у коментарі ДПСУ.

Варто зазначити, що прикордонна служба України відповідає за здійснення реадмісії власних громадян виключно за прискореною процедурою, тобто у тих випадках, коли цих людей затримали молдавські прикордонники у прикордонному районі протягом 48 годин із моменту незаконного перетину ними держкордону.

Нагадаємо, Служба безпеки заблокувала три нові канали нелегального виїзду з України громадян призовного віку. Вартість "послуг" становила від 2,5 до 5 тисяч доларів. Сума залежала від способу і терміновості виїзду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram