ГоловнаСуспільствоВійна

Делегація Європарламенту відвідала місця вчинення злочинів військами РФ на Чернігівщині, – Офіс Генпрокурора

Також делегація поспілкувалася з потерпілими.

Делегація Європарламенту відвідала місця вчинення злочинів військами РФ на Чернігівщині, – Офіс Генпрокурора
Фото: Офіс Генпрокурора

Делегація Європарламенту відвідала місця вчинення злочинів військами РФ на Чернігівщині. 

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.  

Керівник обласної прокуратури Станіслав Гущесов розповів делегації обставини та наслідки вчинених у регіоні воєнних злочинів, найбільш резонансні факти порушення законів та звичаїв війни, а також про притягнення до кримінальної відповідальності ідентифікованих військових РФ. 

Європарламентарі мали змогу поспілкуватись з потерпілими та свідками, безпосередньо почути історії людей, які пережили жахіття війни. 

 

Також делегація відвідала місця вчинення воєнних злочинів, у тому числі, село Ягідне, де військові країни-агресора протягом 27 днів незаконно утримували у підвалі місцевої школи 368 людей, серед яких 69 неповнолітніх. 

Зазначається, що глибоко вражені побаченим та почутим представники Європарламенту висловили слова підтримки та подякували за можливість отримати інформацію про військову агресію РФ від тих, хто особисто від неї постраждав.

Нагадаємо, нещодавно СБУ повідомила про підозру “герою росії” Муссагалеєву у вбивстві мирних жителів на Київщині. Слідство встановило, що російські військові жорстоко катували мирного жителя перед вбивством за наказом Муссагалеєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram