ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни вивезли з окупованого Криму 4 тис. українських дітей в РФ або Білорусь

Місцезнаходження дітей невідоме.

Росіяни вивезли з окупованого Криму 4 тис. українських дітей в РФ або Білорусь
Фото: Командування Сил спеціальних операцій ЗС України

Спочатку росіяни викрадали українських дітей з тимчасово окупованого Криму, потім ця злочинна практика продовжилася на інших захоплених територіях.

Про це заявила на відкритті другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи спікерка Палати представників Чеської Республіки Маркета Пекарова Адамова, пише Укрінформ.

За її словами, з Криму росіяни незаконно вивезли близько 4 тис. українських дітей або до Росії, або до Білорусі. Наразі невідомо, де вони знаходяться.

 

"Дітей забирали прямо від їхніх родин, і якраз за цей злочин Володимир Путін був звинувачений Міжнародним кримінальним судом. Це є чітким сигналом того, що міжнародні кола можуть відіграти активну роль у процесі подолання агресії", – наголосила Маркета Пекарова Адамова.

До слова, сьогодні у Празі стартував другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи.

Нагадаємо, запрацювала платформа Bring Kids Back UA. Це стратегічний план дій, ініційований Президентом України. Він об'єднує зусилля уряду України, країн-партнерів та міжнародних організацій з метою повернення українських дітей, які були примусово депортовані з України

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram