ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч та ранок вівторка, 24 жовтня: шість знищених "шахедів", обстріл Херсонщини

Нічна ворожа атака "шахедами", 55 бойових зіткнень, наступальні дії Сил оборони, втрати окупантів, ворожі обстріли, саміт Міжнародної Кримської платформи в Празі. 

Головне за ніч та ранок вівторка, 24 жовтня: шість знищених "шахедів", обстріл Херсонщини
Фото: Пресслужба ДСНС херсон, обстріли

Цієї ночі окупанти атакували територію України шістьома ударними безпілотниками типу "Шахед" з південного напрямку (мис Чауда, окупований Крим), повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Зазначається, що всі шість ударних дронів знищили сили та засоби протиповітряної оборони: винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи в межах Хмельницької, Вінницької та Миколаївської областей.

Тим часом Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що минулої доби відбулося 55 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав 4 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького Донецької області, де Силами оборони відбито понад 10 атак ворога.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх південніше Роботиного, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 3 – по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили 8 артилерійських засобів, 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ, понтонно-мостову переправу противника, а також у двох районах здійснили дистанційне мінування місцевості.

Детальніше про оперативну обстановку станом на ранок 24 жовтня - в нашій новині.

Генштаб також інформує, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну по сьогодні Сили оборони ліквідували близько 295 510 окупантів, за минулу добу – близько 810, а також 12 танків, 16 бронемашин і 24 артсистеми.

Про інші втрати противника – в новині.

За минулу добу противник здійснив 101 обстріл Херсонської області, випустивши 597 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", АГС, танків, авіації та БПЛА.

За словами голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, по місту Херсон ворог випустив 30 снарядів. Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області, об'єкт критичної інфраструктури та завод у Бериславі, територію парку у Херсоні.

Через російську агресію 2 людини загинули, ще 14 дістали поранення, з них одна дитина.

Напередодні ввечері армія РФ завдала масованого удару по житловим кварталам Херсону. Спалахнуло одразу три житлові будинки та дві господарчі споруди.

Сьогодні в Празі на запрошення голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та спікерки Палати представників Чеської Республіки Маркети Пекарової Адамової проходитиме Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи.

Мета платформи – підтвердити міжнародну підтримку України та привернути увагу світової спільноти до ситуації на Кримському півострові, який був анексований Росією в порушення міжнародного права у 2014 році.

Саміт відкриють голови обох палат чеського парламенту - Палати представників і Сенату, - а також Голова Верховної Ради України, після чого президент України Володимир Зеленський виступить перед асамблеєю з відеозверненням.

З делегатами також зустрінуться президент Чехії Петр Павел і прем'єр-міністр Петр Фіала.

Більше інформації – в новині.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram