ГоловнаСуспільствоВійна

Росія покладається на штрафні батальйони “Шторм-3” для локальних наступів, − британська розвідка

Москва спочатку розглядала їх як відносно елітні відділення, які могли б перехопити тактичну ініціативу.

Росія покладається на штрафні батальйони “Шторм-3” для локальних наступів, − британська розвідка
Фото: ЕРА/UPG

Росія продовжує покладатися на спеціальні підрозділи “Шторм-З” для локальних наступальних операцій в Україні. Їх укомплектовують засудженими та регулярними військами на дисциплінарних стягненнях.

Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони Великої Британії.

Ці групи розміром з роту (80-250 військових) вперше були виведені на службу у 2022 році. Є ймовірність, що Росія спочатку розглядала їх як відносно елітні відділення, які могли б перехопити тактичну ініціативу.

Однак з весни 2023 року “Шторм-З” фактично перетворилися на штрафні батальйони, укомплектовані засудженими та регулярними військами на дисциплінарних стягненнях.

Є інформація, що підрозділи мають найнижчий пріоритет для матеріально-технічної та медичної підтримки, хоча неодноразово отримують накази атакувати.

“Російські війська часто вели ефективну оборону. Однак наявність “Шторм-З” підкреслює надзвичайні труднощі, які відчуває Росія у створенні бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції”, − йдеться у повідомленні британців.

Нагадаємо, британське міністерство оборони повідомило вчора, що проєкт державного бюджету Росії на 2024 рік передбачає збільшення запланованих витрат на оборону приблизно на 68% проти витрат 2023 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram