ГоловнаСуспільствоВійна

Досягнуто домовленості про повне припинення вогню на Донбасі з 27 липня

Режим повного та всеосяжного припинення вогню є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей.

Досягнуто домовленості про повне припинення вогню на Донбасі з 27 липня
Фото: facebook.com/ato.news

Сьогодні, 22 липня 2020 року, відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції.

Про це йдеться на сайті президента.

Сьогодні на засіданні ТКГ сторони за посередництва ОБСЄ домовилися про застосування заходів з посилення режиму припинення вогню до повного врегулювання міжнародного збройного конфлікту на території українського Донбасу.

"Прорив у роботі ТКГ в цьому напрямку є результатом ефективної роботи української делегації за підтримки наших міжнародних партнерів у Берліні й Парижі, а також роботи політичних радників і глав МЗС країн – учасниць Нормандського формату", - йдеться в повідомленні Офісу президента.

Згідно з ухваленим рішенням, з 00:01 27 липня 2020 року сторони конфлікту мають дотримуватися режиму повного та всеосяжного припинення вогню

Відповідні заходи погоджені на ТКГ Україною та Росією й підтримані ОБСЄ.

Режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню у разі, якщо він буде дотриманий іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей і відкриває шлях до виконання інших положень цих домовленостей, зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що також режим всеохопного припинення вогню був встановлений перед Великоднем у квітні. Проросіийсткі бойовики, не дівлячісь на це, шість разів відкривали вогонь по позиціям українських захисників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram