ГоловнаСуспільствоПодії

На Харківщині СБУ викрила розкрадання нафти

Зловмисники щомісяця здійснювали відвід нафти на більш ніж 2 млн грн.

На Харківщині СБУ викрила розкрадання нафти
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України спільно з фахівцями ПАТ "Укрнафта" викрила та ліквідувала на Харківщині незаконний вріз до промислового нафтопроводу "Козіївка-Сиродичі". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що на території Краснокутського району Харківщини зловмисники пошкодили нафтопровід і встановили несанкціонований відвід для розкрадання сировини. Співробітники СБУ виявили несанкціонований відвід завдовжки майже кілометр.

Правоохоронці задокументували, що зловмисники щомісяця розкрадали 150-200 кубометрів нафти, завдаючи державному підприємству шкоди на більш ніж 2 мільйони гривень.

За висновками фахівців, порушення цілісності нафтопроводу створювало реальну загрозу виникнення надзвичайних ситуацій і заподіяння шкоди екології регіону.

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів і нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України.

СБУ встановлює всіх причетних до облаштування незаконного врізу, а також посадовців, які, можливо, "кришували" нелегальний бізнес.

Нагадаємо, минулого тижня Служба безпеки України заблокувала незаконний видобуток нафти з державної свердловини в Івано-Франківській області. Зловмисники встигли видобути нафти на понад 1 мільйон гривень за ринковими цінами та незаконно реалізувати її на нафтопереробні заводи на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram