ГоловнаСуспільствоЖиття

У зоопарку Києва завершили першу чергу реконструкції

Його відкриття заплановано на 23 травня.

У зоопарку Києва завершили першу чергу реконструкції
Фото: kyivcity.gov.ua

З 23 травня в Києві планують відкрити зоопарк, де завершили першу чергу реконструкції. Про це повідомив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко і показав відео, як тепер виглядає київський зоопарк.

"Із завтрашнього дня, з 23 травня, буде готовий зустріти гостей і київський зоопарк. У ньому завершили першу чергу реконструкції. І тепер велика частина території зоопарку виглядає зовсім по-іншому. Нова вхідна група з хорошою площею і новими приміщеннями. Громадські туалети, медпункт. Облаштували сучасний універсальний вольєр для тварин і птахів", - розповів Кличко.

Також, за словами мера, сьогодні в зоопарку триває будівництво нового приматника. А за кошти інвесторів, у новому приміщенні біля входу, облаштують океанаріум і фудкорти.

Також триває будівництво великого паркінгу для відвідувачів - на 500 автомобілів. Його планують відкрити в липні.

"Підкреслю: працюватиме зоопарк з дотриманням санітарних норм і заходів безпеки - в режимі міського парку. Без маски вхід на територію заборонено. На вході відвідувачам вимірюватимуть температуру. Встановили дезінфектори для рук. Кількість людей, які одночасно перебуватимуть на території зоопарку, буде обмежена", - зазначив мер.

Нагадаємо, київський зоопарк розраховує на членство у Європейській асоціації зоопарків і акваріумів (EAZA) після реконструкції, звідки його виключили в 2007 році за погане поводження з тваринами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram