ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Мінреінтеграції попросило надсилати пропозиції до плану дій Кабміну

Уряд вважає реінтеграцію своїм пріоритетом.

Мінреінтеграції попросило надсилати пропозиції до плану дій Кабміну
Фото: Макс Левин

Мінреінтеграції запрошує громадські організації надати пропозиції до плану дій уряду.

Про це йдеться на сайті відомства.

Постановою Кабінету міністрів України № 270 від 2 квітня 2020 року затверджено Програму діяльності уряду, яка визначає стратегічні напрями роботи урядової команди.

Серед пріоритетів уряду – захист територіальної цілісності та суверенітету України, а також безпечна реінтеграція тимчасово окупованих територій України.

Зараз йде деталізація цієї стратегії, перетворення її в чіткий план дій.

Мінреінтеграції як центральний орган виконавчої влади відповідає за безпечну реінтеграцію тимчасово окупованих Російською Федерацією території, прагне будувати свою діяльність у тісній співпраці з громадським сектором.

"Адже досягнення миру, деокупація та подальша реінтеграція Криму, Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей є спільною метою влади та суспільства. Це велика робота, яка має багато складових – захист населення під час збройного конфлікту та подолання його наслідків, захист прав людини на ТОТ, інтеграція ВПО, перехідне правосуддя, забезпечення всебічного розвитку Донецької, Луганської та Херсонської областей, міжнародне співробітництво із зазначених питань тощо", – сказано в повідомленні.

Тому Мінреінтеграції запрошує громадські організації, що спеціалізуються на зазначеній тематиці, до 10.00 24 квітня 2020 надати пропозиції до плану дій уряду.

Надсилати ідеї та ініціативи можна на адресу [email protected].

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram