ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Іонинському монастирі ввели карантин через спалах коронавірусу

Таке рішення прийняла Комісія з НС.

В Іонинському монастирі ввели карантин через спалах коронавірусу
Фото: tonkosti.ru

У Києві на карантин через коронавірус закрили Свято-Троїцький Іонинський монастир, розташований на території ботанічного саду. Про це на брифінгу 17 квітня повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Хочу повідомити, що Комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про запровадження карантину на території Іонинського монастиря – там теж раніше виявили кількох хворих", – повідомив він.

На території монастиря працюють бригади санітарних лікарів, медики оглядають служителів. Кличко не назвав точну кількість інфікованих в Іонинському монастирі.

Із 6 квітня всі богослужіння в Іонійському монастирі відбувалися без присутності прихожан. Напередодні цього коронавірус виявили в його намісника, архієпископа Іони (Черепанова).

Нагадаємо, що в Київській духовній семінарії повідомили про виявлення коронавірусу в 19 осіб: трьох викладачів і 16 студентів.

На карантин із 4 квітня закрита й Києво-Печерська Лавра, де кількість хворих перевищила 100 осіб. Крім цього, Міністерство охорони здоров'я підозрює великий спалах у Почаївській лаврі (Тернопільська область), але не може його підтвердити через відмову настоятеля від співпраці. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram