ГоловнаСуспільствоЖиття

У ПЦУ повідомили, коли перенесуть святкування Різдва

Епіфаній не проти відзначати Різдво 25 грудня.

У ПЦУ повідомили, коли перенесуть святкування Різдва
Фото: Макс Требухов

Православна церква України перенесе дату святкування Різдва і проведе реформу церковного календаря, коли більшість українців буде до цього готова. Про це на брифінгу за підсумками Собору ПЦУ заявив предстоятель Епіфаній, передає РБК-Україна.

Предстоятель ПЦУ зазначив, що церква не проти перенесення дати святкування Різдва Христового.

"Але зараз ми бачимо, що не всі підтримують цю ідею. Особливо це стосується Західного регіону. Тому ми будемо і далі вести просвітницьку роботу і коли побачимо, що абсолютна більшість православних християн готові до зміни календаря, ми проведемо календарну реформу", - підкреслив Епіфаній.

За його словами, ПЦУ не може ставити таке питання на порядок денний, поки "стає на ноги". При цьому він додав, що в східних регіонах немає особливих протистоянь з приводу реформи церковного календаря.

Нагадаємо, в 2017 році Верховна Рада зробила 25 грудня вихідним. 30% релігійних громад в Україні святкує Різдво саме в цей день.

З Православних церков 25 грудня святкують Різдво Константинопольська, Олександрійська, Антіохійська, Румунська, Болгарська, Елладська, Албанська, Чеських земель і Словаччини, Кіпрська Православні Церкви.

Російська, Грузинська, Єрусалимська, Польська, Сербська Церкви святкують Різдво 7 січня. Молдова і Білорусь, як і Україна, святкують Різдво 25 грудня і 7 січня.

Раніше повідомлялося, що сьогодні в Києві пройшов архієрейський собор ПЦУ, присвячений річниці створення нової церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram